El ve ayak gibi bazı organları belirgin hale gelmiş olan bir çocuğu düşürmekle kadın lohusa sayılır. Fakat henüz organları belirgin hale gelmemiş olan bir çocuğu düşürmekle lohusa sayılmaz.
Bu durumda görülen kan üç gün sürerse ve daha önce de en az on beş gün temizlik hali devam etmişse bu kan adet kanı, değilse özür kanı kabul edilir. Düşüğün organlarının belirgin olup olmadığı bilinmiyorsa; eğer bu düşürme olayı adet günlerinin başlangıcına rastlamış ve bununla kan devam etmişse adet günleri sayısınca namazını kesin olarak terk eder. Çünkü bugünlerde ya adetlidir ya da lohusadır.
Sonra yıkanır ve temizlik adeti kadar süre namazlarını şüpheli bir şekilde kılar. Çünkü lohusa olma ihtimali de vardır. Sonra adeti kadar süre namazlarını yine kesinlik ifade eder tarzda kılmaz. Çünkü yine ya lohusadır veya adetlidir. Sonra yıkanır ve temizlik adeti kadar süre -40 günü doldurmuşsa- kesin tarzda kılar. Doldurmamışsa dolduracak kadar sürede şüpheli bir şekilde, doldurduktan sonra sonrakilerde kesin olarak kılar. Sonra bu şekil üzere devam eder.
Eğer adet günlerinden sonra böyle bir düşük yapmışsa; bu düşük temizlik gününe rastladığı için, temizlik adeti kadar namazını şüphe ile kılar. Sonra adetine rastlayan günlerde kesin olarak bırakır. Çünkü ya lohusadır ya da adetlidir
Lohusalık hükümlerinin uygulanması hususunda kürtaj (Ana rahmindeki çocuğun alınması) da düşük gibidir.